Welkom bij hondenschool HONDERWIJS, centrum voor hond en gezin.

Bij HONDERWIJS vindt u cursussen voor zowel beginnende als ervaren baas-hond combinaties. Hondenschool HONDERWIJS gebruikt een positieve trainingsmethode gebaseerd op beloning. De trainers van onze hondenschool zijn gediplomeerd instructeur voor honden en hebben vele jaren ervaring. 

In de Agenda kunt u de startdata vinden van onze trainingen en workshops. Onze trainingslocatie is in Wassenaar-Kerkehout. Meer informatie over de trainingen en workshops vindt u in het menu onder ‘Cursussen’, zoals de Puppycursus en Basis-1 cursus voor de basis-gehoorzaamheid.

De cursussen worden gegeven volgens de nieuwste inzichten op het gebied van hondengedrag en hondenwelzijn en worden toegespitst op elke individuele baas-hond combinatie. Bij HONDERWIJS zijn niet de oefeningen, maar het gedrag van de hond het uitgangspunt voor de lessen. Er wordt een combinatie aangeboden van oefeningen en informatie, afhankelijk van de ontwikkelingsfase en het leertempo van uw hond. Lees HIER meer over onze visie.

U kunt uw hond inschrijven door het inschrijfformulier op de website in te vullen. De definitieve groepsindeling wordt gemaakt circa 2 weken voordat de cursus start. U ontvangt dan een e-mail met alle cursusgegevens. Betaling mag contant.

We verwelkomen u graag op onze hondenschool.

Testimonials

Bedankt voor de cursus met Jessy. Hij heeft in de afgelopen 10 weken meer geleerd dan ik had durven hopen !! Of ik al los met hem in het park durf, weet ik nog niet maar we zijn daar wel veel dichterbij.
Jessica en Jessy
Ik heb de Basiscursus gevolgd met een lieve maar erg bange herplaatser van 16 maanden. 1e Les was een klein fiasco met de oefeningen, maar daarna ging het per les erg vooruit. Juist een onzekere hond heeft baat bij het doen van oefeningen. Krijgt hij een kader en zelfvertrouwen van. En de cursusleidsters kijken erg goed naar wat per les wijsheid is. In september gaan we door!
Dineke, baasje van Tommie
Hallo, ik ben Noortje en ik heb meegedaan aan de hond en kind spelmiddag met Rebble (een Amerikaanse Stafford). We hebben geleerd hoe een hond dankjewel zegt. Dit doet zij door netjes voor je te gaan zitten en wacht op een snoepje zonder bij je op te springen. Ook hebben we een parcours gedaan. Rebble moest eerst in een hoepel gaan zitten, dan slalommen door paaltjes en door een tunnel. De riem moest ik los laten en Rebble moest op commando "door" door de tunnel. Als laatste moest ze over hekjes heen springen met verschillende hoogtes, dit deed ze heel erg goed. Ik vond het heel erg leuk om te doen en Rebble ook!
Groeten van Noortje
Leuk en leerzaam, goed gedifferentieerd honderwijs! Vond de nadruk van deze cursus net als Beginnerscursus iets te veel gericht op naast lopen, had op iets meer nieuw oefenmateriaal gehoopt. Al met al jammer dat 't er op zit. Vonden het alle 3 erg leuk.
Ed, Stèph & Boef
Wij hebben genoten! Fijn dat ook mijn man & dochter mee mochten trainen met de hond. Wij trainen met een stuk hout als beloning i.p.v. snoep, zo fijn dat daar alle ruimte en vrijheid voor was. Veel geleerd en vele tips voor ons en Duke zodat we na de zomer door kunnen. Bedankt voor alles!!
Lydia, Merel en Robbert met Duke
Mijn hond Lobke is er ECHT heel WIJS geworden. En ik niet minder. Professionaliteit, passie en plezier: een prachtig palet. 
Karin en Lobke
Ik vond de cursus helemaal te gek en heb erg veel geleerd. Ik maar ook mijn hond hebben er veel plezier aan beleefd. Ook met vragen kon ik altijd bij jullie terecht. Top cursus.
Yvon met Chip
Wij hebben met onze pup Chika meegedaan aan de puppycursus en basiscursus bij Honderwijs. Een leuke cursus, met kleine groepen. Er werd naar elke pup individueel gekeken en de les werd goed op de pups afgestemd. De lerares was ook erg begaan met het welzijn van de pup en vroeg voor elke les naar de vorderingen van de pup in huis en hoe de nieuwe oefeningen waren gegaan. Aan de hand van deze informatie kregen we per pup weer nieuwe tips en truuks mee naar huis. Aan het eind van de cursus konden alle pups zitten, naast lopen en liggen. Ze waren ook bekend met het comando "nee". De theorie werd bij deze cursus niet vergeten en we hebben de basis van het gedrag van een hond uitgelegd gekregen. Altijd handig in een losloop gebied. Inmiddels hebben wij ons opgegeven voor de volgende cursus bij honderwijs en kunnen niet wachten meer te te leren. -- -- Na onze goede ervaringen bij de puppy cursus, hebben wij ons snel ingeschreven voor de vervolgcursus. Er is vooraf nog even overleg geweest met de instructeurs, omdat Chika nog vrij jong was. De vraag was of we misschien niet beter nogmaals een puppy cursus zouden volgen en daarna starten bij de beginners, of dat we gelijk zouden doorstromen naar de beginners. Nadat de instructeurs hebben gekeken hoe ver de andere cursisten waren en hoever Chika in haar ontwikkeling was, werd er besloten om ons toch deel te laten nemen aan de beginners cursus. Er werd erg veel rekening gehouden met de leeftijd van Chika en de lengte van aandacht die een pup van haar leeftijd heeft. Ook tijdens het spelen met andere honden werd Chika haar leeftijd in acht genomen. Blijven zitten terwijl de baas wegloopt, het voorkomen en lichamelijke controles bij de hond door eigenaar waren slechts een paar aandacht punten in deze training. Wederom heel veel aandacht voor elke hond apart en aanwijzingen en tips op maat. Nu zomervakantie, maar in september op naar de volgende cursus !!!! -- -- -- (Door een lichamelijke ziekte moest Marlies veelal met een kruk lopen of tussendoor op een stoel zitten; dat is geen probleem bij Honderwijs. Wij passen de oefeningen aan zodat baas en hond er beiden van leren op hun eigen manier. Chika krijgt ook oefeningen om Marlies te helpen in haar huishouden. Sonja begeleidt deze training tot hulphond.)
Marlies met Chika