Speciaal voor mensen die een kind krijgen of al kinderen is er de presentatie Kind-Hond, Veilig Opgroeien.

Bijtincidenthondenschool HONDERWIJS: lezing "Kind-Hond, Veilig Opgroeien"

Binnen het gezin vinden er soms kleine maar soms ook grote bijtincidenten plaats. Dit geeft schade in kleding, in arm, been of gezicht en heeft vaak een mentale uitwerking. Kinderen vinden hun hond ineens niet meer zo leuk, zijn er zelfs bang van.

Bijtincidenten bij kinderen ontstaan vaak doordat kind en hond elkaar niet goed begrijpen. Voor kinderen is het moeilijk om de lichaamstaal van een hond te interpreteren, vooral als zij hier niet in geoefend zijn. Een hond is voor een kind al gauw groot en daarom soms eng. Voor kleine kinderen lijkt het grommen van een hond of tanden laten zien al gauw op lachen.

hondenschool HONDERWIJS: lezing "Kind-Hond, Veilig Opgroeien"Voorkomen van problemen

Kinderen kunnen zich vaak nog niet goed inleven in de behoeften van een hond. Voor een hond kan een kind vreemd, verwarrend of bedreigend zijn, zeker als hij niet van pup af aan gewend is aan het omgaan met kinderen. Kinderen gedragen zich anders dan volwassenen. Ze rennen, gillen, willen de hond knuffelen en hun armen om hem heen slaan of spelen met luidruchtig speelgoed terwijl ze op de grond zitten.

Hele jonge kinderen bewegen zich anders voort dan volwassenen, ze kruipen of lopen nog wat wiebelig rond. Dat kan de hond in verwarring brengen. Extra aandacht voor een veilige omgang tussen honden en kinderen kan helpen om problemen te voorkomen.

Adviesgesprek

Het Adviesgesprek vindt bij u thuis waarbij de informatie geheel wordt afgestemd op uw eigen situatie. U kunt al uw vragen stellen. Voor gedragsproblemen wordt gezocht naar een praktische oplossing, zodat er een veilige situatie ontstaat voor uw opgroeiende kind.

Het Adviesgesprek wordt bij u thuis gegeven door Janette Haring van dogNL en duurt zo’n 1 ½ uur.

Inschrijven

Wilt u ook een Adviesgesprek bij u thuis? Maak dan rechtstreeks een afspraak bij Janette via info@dog.nl


Kosten:

Adviesgesprek “Kind-Hond, Veilig Opgroeien” (1 ½ uur, bij u thuis): € 98 + reiskosten 30ct/km vanaf Oegstgeest