• Kennismaking (1 ochtend of middag)
  • Uitgebreid (3 ochtenden of middagen)
  • Binnenlocatie najaar/winter: in Wassenaar
  • Buitenlocatie voorjaar/zomer: terrein hondenschool

hondenschool HONDERWIJS - Workshop "Wijsneus"Puzzels voor honden zijn er van eenvoudige zoekspellen tot echte hersenkrakers. Maar wat is eigenlijk Hersenwerk voor Honden?

Simpel gezegd is ‘Hersenwerk voor Honden’ hetzelfde als denksport, puzzelen of brain-training voor mensen. Tijdens het puzzelen gaan honden op zoek naar lekkers, speelgoed of voorwerpen die verborgen zijn in die puzzels. Uw hond moet ruiken en kijken, voelen met neus of poot, sommige puzzels maken geluid. Dus alle zintuigen worden geprikkeld, waardoor de hersens van uw hond op een andere manier gestimuleerd worden. Denkwerk op het hoogste niveau en reuze vermoeiend!

Zelfbeheersing
Tijdens de workshop kunt u een aantal hondenpuzzels met uw hond doen. U leert hoe u een hondenpuzzel zo kan aanbieden dat uw hond niet gefrustreerd raakt. En u mag zelf een spel maken voor uw hond, afgestemd op de voorkeur en het karakter van uw hond. Natuurlijk zal uw hond ook moeten leren wachten totdat u het spel heeft klaar gemaakt voor hem. Zelfbeheersing is dan ook een belangrijk onderdeel van de workshop.

hondenschool HONDERWIJS - Workshop "Wijsneus"Band met uw hond
Hersenwerk voor honden  gaat uit van een echte samenwerking tussen eigenaar en hond. De meeste honden en bazen hebben erg veel plezier in het doen van de puzzels. De samen ‘werken’ bevordert ook de onderlinge band en juist die band is zo belangrijk voor een goede relatie met uw hond. Zo is uw hond meer op u gericht en zal hij vaker bereid zijn om naar u te ‘luisteren’.

Wijsneus
Voor  iedere hondenbezitter die meer wil doen met zijn hond dan een rondje wandelen, voor jonge honden die teveel energie hebben, voor oudere honden die niet meer kunnen sporten, voor honden die tijdelijk slecht ter been zijn, voor meer zelfvertrouwen bij angstige honden, voor……ja, voor wie niet! Eigenlijk is voor alle honden wel een spel te vinden dat hij leuk vindt!

Ontdek hoe uw hond de puzzel oplost tijdens deze workshop. Als echte wijsneus zoekt uw hond naar de beste en snelste weg om het brokje of speeltje te bemachtigen. U begeleidt hem als het te moeilijk is (maar mag niet vóórzeggen)  Wij leren u waar nodig de signalen van uw hond te lezen en geven uw tips.

Daag uw hond uit en geef u op!  Hersenwerk geeft uw hond een verrassende uitlaatklep.


Inschrijven

U kunt zich inschrijven rechtstreeks bij Janette Haring via janette@honderwijs.com


Data vindt u in de agenda


Kosten:

  • Kennismaking, 1 ochtend of middag: € 35 pp (1½ uur) – met verschillende soorten puzzels
  • Uitgebreid, 3 ochtenden of middagen: € 100 pp (3 x 1½  uur) – incl impulscontrole, per hond niveau bepalen, diverse puzzels doen en zelf een puzzel maken